De beste restaurants van 2010 volgens tijdschrift Lekker.
Dit jaar is de 32-ste jaargang verschenen. Op de cover geen foto’s van haute cuisine, maar een foto van een vrolijke afwasser. Dit is dan ook meteen het thema van deze uitgave: Achter de schermen van een toprestaurant.
Leesbaarheid lekker 2010
lekker is een glossy magazine met 266 pagina’s. De uitgave bevat niet alleen restaurant-beoordelingen, maar ook diverse achtergrondartikelen en interviews. Van de top 10 is elke chef-kok geïnterviewd en gefotografeerd. Met deze interviews opent het blad.
Beoordelingen in lekker 2010
lekker bevat reviews van 500 verschillende Nederlandse restaurants. Elke restaurant dat lekker bespreekt is minimaal één keer bezocht door één van de 70 professionele (anonieme) rapporteurs. Hierbij worden 60 aandachtspunten genoteerd. Restaurants in de top 100 worden twee keer per jaar bezocht en restaurants in de top 10 zelfs zes keer per jaar. Een toegevoegde waarde van lekker is de historische kennis, waardoor de prestatie van een restaurant vaak vergeleken kan worden met een eerdere periode.
Het overzicht met restaurants is verdeeld over de verschillende provincies en de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Maastricht. Alleen de restaurants in de top 100 worden beoordeeld met een cijfer.
De top 3 van Nederland volgens lekker:
1. Oud Sluis (Sluis)
2. De librije (Zwolle)
3. De Leest (Vaassen)
Conclusie lekker 2010
De beoordelingen van lekker zijn consistent, leuk om te lezen en kritisch. De rapporteurs zijn culinair goed onderlegd.
lekker is een blad voor mensen die bovengemiddeld zijn geïnteresseerd in de prestaties van restaurants in Nederland. Het is leuk om op te zoeken of jouw favoriete restaurant ook goed wordt beoordeeld door de rapporteurs van lekker. Daarnaast is lekker een goede inspiratiebron als je er van houdt om nieuwe restaurants te ontdekken.
Meer informatie over lekker 2010
Prijs: € 9,95
Hoofdredacteur: Makkie Mulder
Uitgever: Sanoma Uitgevers
Website: www.lekker.nl