FOODISH.nl

Lekker nagerechtje

Lekker nagerecht

Gezien bij het tv-programma Smaken Verschillen.

Recept voor 5 personen.
Ingrediënten

Frambozencoulis

Verwarm de diepvriesframbozen in een pan samen met veel suiker en water.

Laat lekker sudderen en mix dan fijn met de staafmixer of in een blender. Giet de coulis door een zeef,  zodat de  kleine pitjes achterblijven.  Uiteindelijk houd je een prachtige gladde frambozencoulis over.

Oven voorverwarmen op ca. 200 graden.

Neem per persoon een taps toelopend of recht ovenbestendig potje (bijv. een klein soufflépotje).

Vul dit potje met één à twee bollen roomijs, de verse rode vruchtjes en de frambozencoulis. Dek het potje af met bladerdeeg, druk heel goed de zijkanten aan en zorg dat er geen gaatjes in het deeg komen. Zet de potjes in de oven en wacht totdat het bladerdeeg mooi rond bol staat en bruin is. Haal niet te vroeg uit de oven, ongaar bladerdeeg is niet lekker!

Strooi poedersuiker over het bladerdeeg en serveer de potjes op een bord met eventueel een takje munt voor de kleur!

Mobiele versie afsluiten