FOODISH.nl

Kip uit de römertopf

Zo maak je heerlijke kip uit de römertopf.

In mijn vorige post kon je al lezen over koken met de römertopf. In deze post laat ik je zien hoe ik mijn favoriete gerecht in de römertopf maak: kip uit de römertopf. Het gerecht is simpel, snel te bereiden, gezond en ontzettend lekker.

Ingrediënten kip uit de römertopf

Wat heb je nodig voor een hoofdgerecht voor 2 personen:

Als je alle ingrediënten hebt, kan je aan de slag:


Ingrediënten Römertopf


Ingrediënten Römertopf

Plaats de römertopf in koud water en laat deze er minstens 10 minuten in staan. In de tussentijd kan je de groente in grove stukken snijden en de kip kruiden met de kipkruiden en de kerriepoeder. Verdeel de groente over de bodem van de schaal en leg hier de kip op. Stop de stukjes knoflook tussen de kip. Verkruimel het boulionblokje tussen de ingrediënten. Verdeel de rest van de groente rondom de kip en leg hierop de tomaatjes en de aardappeltjes. Als je de aardappeltjes helemaal bovenop doet, blijven deze droog en zullen ze uiteindelijk een heerlijk korstje krijgen.


Vol de Römertopf


Vul de Römertopf

Plaats de schaal in de oven (niet voorwerwarmen) en laat deze zo’n 75 minuten garen bij een temperatuur van 225 graden (elektrische oven). Haal hierna de deksel van de pan en laat de schaal nog 15 minuten op 225 graden in de oven staan. Hierdoor worden de aardappeltjes heerlijk krokant. Haal de schaal – pas op heet – uit de oven… en geniet…


De kip uit de Römertopf is klaar

Mobiele versie afsluiten